FAQ

TIPS OG TRIKS

Hvorfor har dere bare krymp i 3:1 og i fargen sort?

– Det mest vanlige er tynnvegget krymp i 3:1 uten lim. Den er populær fordi den kan brukes av de fleste, kan brukes til mye, er billig, og er tilgjengelig i svært mange kanaler. Men krympeslanger kan leveres i en mengde ulike farger og flere ulike krympeforhold. Fra 2:1 og helt opp i 6:1, og i standardfarger som rød, gul, blå, grønn, orange, klar osv.

Er det lim i alle krympeslanger?

– Nei. Lim tilfører krmypeslangen ulike egenskaper. Lim kan sørge for at krympeslangen holder seg på plass etter krymp. Lim kan også ha en forseglende funksjon hvor man feks utsetter produktet for vann eller annen type væske.

Hva er egentlig forskjellen på tynnvegget og tykkvegget krymp?

– Tykkelsen på krympeslangen kan tilegnes ulike egenskaper, og velges på bakgrunn av ønsket funksjon og bruksområdet. Hvis man ønsker at det skal være lite bevegelse i området hvor slangen er påført så vil en tykkvegget slange gi god beskyttelse mot ytre påvirkning. I andre applikasjoner så brukes krympestrømpe for å holde ting sammen. Da vil man kanskje unngå at varme magasineres og derfor ønsker man gjerne en tynn krympestrømpe. Fortrinnsvis også uten lim. Tykkelsen kan også ha betydning for elektriske egenskaper som beskyttelse mot gjennomslag ol.

Kan man bruke hvilke som helst varmekilde ved krymping?

– Nei. Krympeslange er laget av ulike materialer for ulike behov. Noen slanger er laget av materialer som ikke tåler åpen flamme. Mens andre slanger er laget for høye temperaturer, og vil derfor kreve kraftige varmekilder for at man skal klare å krympe de ned tilstrekkelig, og innen rimelig tid. Så riktig valg av varmekilde er avgjørende både for å unngå å skade produktet, men også for å sørge for å få et så bra sluttresultat som mulig.

Hva kan jeg bruke i områder hvor det ikke er lov å bruke varmekilder?

– Her kan man bruke kaldkrymp. Kaldkrympe leveres i ulike mange varianter både som slanger, endehetter, krympeskritt mf. I kaldkrymp brukes en indre uttrekkbar spole. Man drar enkelt bort spolen, og produktet krymper etter kort tid ned til den spesifikke størrelsen.